• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Gereedschappen

  Resultaat 273–288 van de 338 resultaten wordt getoond

  Welk glaszet gereedschap heb je nodig voor welke klus?

  Het bewerken en zetten van glas vereist kennis en vakmanschap. Dit gaat uiteraard niet zonder het juiste gereedschap. Met professionele glas tools is de kans groot dat het glas stevig blijft zitten, niet snel breekt en ook niet beschadigt tijdens het bewerken voorafgaand aan de plaatsing. Voor elke klus is ander gereedschap handig. Welk glasgereedschap heb je nodig voor welke klus?

   

  Gereedschap voor het bewerken van glas
  Glaszet artikelen als een glassnijder en glasband zijn noodzakelijk voor een optimale bewerking van het glas. Met een glasband bescherm je het glas wanneer het eenmaal is geplaatst tegen onbedoelde bewegingen van het glas. Om jezelf goed te beschermen tegen scherpe randen en splinters is het tevens verstandig om veiligheidskleding te dragen en glashandschoenen aan te trekken.

  Gereedschap voor het plaatsen van glas
  Bij het plaatsen van glas is een glaslepel erg belangrijk om beschadiging te voorkomen. Ook heb je beglazingsblokjes nodig die je tussen het kozijn en het glas plaatst zodat vocht kan weg kan lopen. Verder zijn glaskit en een kitpistool onmisbaar om de kozijnranden goed dicht te kitten. 

  Gereedschap voor het reinigen van glas
  Nadat je het glas hebt gezet, wil je ook dat het glas er weer als nieuw uitziet en goed beschermd wordt tegen vuiligheid. Goede glasreinigers en glascoatings geven jouw glas de glans zoals glas eruit hoort te zien!

  Hoe kun je goed glaszet gereedschap herkennen?

  Er bestaan dusdanige verschillen in kwaliteit tussen gereedschap. Hoogwaardig gereedschap kun je vaak herkennen aan het merk en door ermee te werken. Waar bepaalde merken alleen maar gereedschap van topkwaliteit aanbieden, kan dit bij andere merken weer variëren. Hoewel prijs een indicatie kan geven van de kwaliteit, werkt het beter om het gereedschap zelf te testen. Op die manier kun je zelf ervaren of het gereedschap naar wens is en doet wat het moet doen. 

   

  Overigens kan het ook per persoon verschillen. De één kan bijvoorbeeld een Hikoki afkortzaag heel prettig vinden werken terwijl de ander liever een ander merk heeft. Uiteraard staan wij voor je klaar om je passend advies te geven. Van ons kan je verwachten dat wij je uitsluitend gereedschap van goede kwaliteit zullen adviseren.

   

  Het beste glaszet gereedschap kopen bij Glasmaterialen.nl

  Met ons complete assortiment aan glaszetartikelen en glasgereedschap kun je elke glaszet klus klaren. Al onze producten op de website zijn van  topkwaliteit. Het glas wordt daardoor altijd met de grootste zorg bewerkt en houdt te allen tijde de kwaliteit tijdens het glaszetproces. Alles wat je nodig hebt om het glas te bewerken, plaatsen en reinigen hebben we op voorraad. Wil je meer weten over onze producten of heb je behoefte aan advies, neem dan gerust contact met ons op.