• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Glasreiniger

  Het reinigen van je glas is erg belangrijk. Door het glas goed te reinigen voorkom je vingerafdrukken en andere vlekjes op het glas. Het reinigen van je glas is het beste te doen met een glasreiniger. Een normale glasreiniger wordt gekenmerkt de zijn typische sproeikop, waardoor de vloeistof gelijkmatig en precies op oppervlakken kan worden gespoten. De fles bevat veel vloeistof die geen strepen op het glas achterlaat. Een glasreiniger produceert zonder veel moeite verse en glanzende ruiten. Meestal in glasreiniging in een set van een aantal stuks beschikbaar. Dit is handig omdat je dan niet elke keer een nieuwe reiniger moet kopen. Ook is de prijs lager wanneer je een set koopt. 

  Bekijk het volledige aanbod hieronder.

  Toont alle 2 resultaten

  Hoe werkt het?

  In tegenstelling tot andere huishoudelijke reinigingsmiddelen is het vooral belangrijk dat er geen strepen achterblijven bij het reinigen van glas. Daarom bevatten glasreinigers alcoholen en oppervlakte-actieve stoffen. Het belangrijkste ingrediënt in glasreiniger is alcohol. Vuildeeltje die minder goed met zuiver water kunnen worden verwijderd, worden beter verwijderd door middel van het gebruik van alcohol. Door de oppervlaktespanning van het water te verminderen, kan zowel het water als de alcohol zelf beter verdampen. Hierdoor blijven er geen strepen achter tijdens het schoonmaken van het glas. Reinigingsmiddelen op basis van gedistilleerd vloeistoffen wordt vaak aanbevolen. 

  Naast de alcohol, zijn kleine hoeveelheden oppervlakte-actieve stoffen ook een onderdeel van de glasreiniger. Deze zijn er om vetvlekken en vuil op glas en andere oppervlakken te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat ze echter geen strepen achterlaten, is het ingeperkte deel relatief klein.

  Ook wordt er gebruik gemaakt van geuren en kleurstoffen om de reiniger een frisse geur en meestal een opvallende kleur te geven. Echter dragen deze niet bij aan het reinigingsproces. Afhankelijk van de fabrikant kan ammoniak ook een onderdeel van de reiniger zijn. Ammoniak zou echter wel een reinigende werking hebben. Over het algemeen bevatten glasreinigers geen zeep, omdat dit strepen op het glas kan achterlaten. 

  Op welke oppervlakte kan glasreiniger gebruikt worden?

  Glasreiniging wordt niet alleen gebruikt voor op glasoppervlaktes maar kan ook gebruikt worden voor andere oppervlakte. Echter, het kan niet overal worden gebruikt. Zo mag er bijvoorbeeld geen glasreiniger worden gebruikt op gevoelige oppervlakken zoals schermen of brillenglazen. Objecten die gereinigd mogen worden met een glasreiniger zijn; gladde oppervlakken, spiegels, tegels, autoruiten en objecten in de keuken. Brillenglazen, autolak en beeldschermen mogen niet gereinigd worden met een glasreiniger. 

  Wat kost een glasreiniger?

  Glasreinigers zijn extreem handig te gebruiken in beroepen waarbij bijvoorbeeld het plaatsen van glas bij komt kijken. Echter, vinden wij dat glasreinigers behoren tot elke huishouden. De prijs kan variëren afhankelijk van het type product. Volgens onze onderzoek zijn glasreiniging concentraten het duurst, maar dit is zo omdat het vaak om merkproducten gaat in deze klasse. 

  De geur van een glasreiniger

  Geuren kunnen een bepaalde sfeer realiseren in je appartement. Geuren worden niet alleen gerealiseerd door geur kamers of kamer verfrissers. Ook reinigingsmiddelen bevatten in veel gevallen bepaalde geuren, die het frisse effect ondersteunen. De klassieke reiniger ruikt niet na een speciale geur richting, maar bemiddelt eenvoudigweg frisheid. Bij sommige reinigingsmiddelen kan het voorkomen dat je nog steeds wat ammoniak ruikt. Glasreinigers die zijn voorzien van geuren hebben meestal een bloemige geur of een geur die ruikt naar citrusvruchten. 

  Kleur 

  In de meeste gevallen zijn er twee soorten kleuren glasreiniging. Dit betreft een transparante kleur en een blauwe kleur. In onze onderzoek is het niet zo dat de ene beter is dan de andere. Beide kleuren zijn voorzien van dezelfde ingrediënten die je raam van top tot teen kunnen reinigen. Echter is de gemeenschap er wel zeker van dat de blauwe reiniger meer zuiverheid en versheid oogt. Dit zou eventueel een extra stimulans zijn naast de aankoop. Echter , zoals eerder aangegeven, heeft de kleur van de reiniger geen invloed op zijn reinigingskracht. Ook al brengt blauwe reiniger voordelen met zich mee, het werkt precies hetzelfde als een transparante reiniger. Blauw wordt vaak gebruikt voor productverpakkingen of het product zelf. Mensen associëren deze kleur meestal met versheid en hygiëne. Met andere woorden, blauw onderscheidt zich iets meer van de verder kleurloze glasreinigers.

  Veiligheid voor kinderen

  Om te voorkomen dat kinderen in contact komen met de vloeistof van de glasreiniger, ermee spelen of, in het ergste geval, deze te consumeren, helpen kinder veiligheidsvoorzieningen op de sproeikop. Voor concentraten zijn de flessen voorzien van een deksel dat losgeschroefd moet worden. Met een kinderslot wordt het opendraaien van de fles bemoeilijkt en moet de deksel eerst sterk naar beneden worden gedrukt om het te kunnen openen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een blauwe vloeistof. De reden hiervan is dat er weinig voedsel blauw is. Dit zorgt ervoor dat kinderen dit minder snel als een vloeistof zien dat gedronken kan worden. 

  Assortiment van Glasmaterialen.nl
  Glasmaterialen heeft een breed assortiment met hoogwaardige kwaliteit. Je vindt er alles wat te maken heeft met glas. Denk bijvoorbeeld aan glasreinigers, poetspapier, Diamantschijf, glaslatten, en ga zo maar door. Dus ben jij een ervaren glaszetter en wil jij graag met professionele producten werken? Dan zit je bij Glasmaterialen op het goede adres. Ontdek het gehele assortiment!

  Contact
  Glasmaterialen helpt je graag bij het vinden van de juiste producten. Mocht je vragen hebben over een bepaald product of dienst is het mogelijk om contact op te nemen door te bellen naar 030 20 27 385 of te mailen naar info@glasmaterialen.nl. Dan helpen wij je graag verder!