• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Reinigingsmiddelen

  Voor een optimale uitvoering van een verlijming van het glas is de juiste voorreiniging van belang. Het oppervlak wat verlijmd moet worden moet schoon, vetvrij en droog zijn. Glasmaterialen.nl beschikt over een uitgebreid assortiment, en heeft alles in huis om glas te reinigen.

  Toont alle 15 resultaten

  Glasmaterialen.nl beschikt over het meest uitgebreide assortiment. Hierdoor zit er altijd het juiste product tussen voor jouw situatie. Daarnaast zijn onze producten van topkwaliteit.

  Hoe reinig je het glas streeploos?

  Het is belangrijk om je glas streeploos schoon te maken, niemand wenst strepen op het glas. Eén van de belangrijkste stappen bij het reinigen van je glas is de voorbereiding; als er bijvoorbeeld nog zand in de kozijnen zit, moet dat eerst worden weggehaald voor je kunt beginnen. Wanneer het zand mengt met water tijdens het schoonmaken zorgt het voor krassen op de ruiten: hierdoor worden de ruiten weer sneller vies, en worden ze lelijk. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

  Technieken

  Een makkelijke techniek om de ruiten streeploos schoon te krijgen is door ze van links naar rechts schoon te maken. Het water dat teveel is kun je verwijderen met een doekje. Bij het wassen moet je ervoor zorgen dat de banen elkaar overlappen. Na iedere baan kan je het achtergebleven trekspoor van de vorige baan verwijderen. Met een doekje maak je daarna de trekker schoon. 

   

  Tips bij gebruik van reinigingsmiddelen 

  Voordat je gaat beginnen met reinigingsmiddelen is het belangrijk om van te voren goed het etiket te lezen. Daar staat vaak op wat je vooral wel en niet moet doen. Zorg altijd dat je van je af sprayt. Zo adem je zo min mogelijk in en is het beter voor de gezondheid. Probeer contact met de ogen ook zeker te vermijden. Houd het buiten gebruik van kinderen. Vaak zit er een extra veiligheids manier op de dop zodat het niet gelijk open gaat. Wat velen ook niet weten is dat je bepaalde reinigingsmiddelen niet met elkaar mag mengen. Kijk voor gebruik dus goed van te voren of je het met elkaar kan combineren of dat het beter afzonderlijk kan. 

   

  Schoonmaakmiddelen

  Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor het schoonmaken van de ruiten. Je kunt een van deze producten kopen of je kunt je eigen schoonmaakmiddel maken. Er zijn bijvoorbeeld meerdere producten welke je aan het water kunt toevoegen die ervoor zorgen dat de ruiten streeploos en glanzend schoon worden en blijven. Je moet hierbij wel oppassen voor een chemische reactie. 

   

  Voordelen van glasreiniger 

  Velen zien er altijd tegenop om de ramen schoon te maken, maar eigenlijk hoeft het helemaal niet lang te duren. Het is 15 minuutjes van je dag en dan ben je gelijk voorzien van schone ramen, waar je weer normaal doorheen kan kijken. Het gebruik van glasreiniger heeft zo zijn voordelen. Het glas komt er weer schoner en glanzender dan ooit uit te zien. Wel is het belangrijk dat het reiningen op de goede manier gebeurt. Zo niet, dan kan het zijn dat er strepen of vies glas te zien is dat wil je natuurlijk wel voorkomen. 

  Lees daarom goed de “technieken” door die hierboven genoemd zijn. Het is ook zeer belangrijk dat je de schoonmaakmiddelen gebruikt die ervoor bedoeld zijn. Door verschillende schoonmaakmiddelen te gebruiken kom je er al gauw achter wat voor jou het beste werkt. Dat kan namelijk per persoon verschillen. 

   

  De ruiten drogen

  Aangezien regenwater of gedemineraliseerd water minder kalk bevat is het handig om regenwater te gebruiken voor het schoonmaken van uw ruiten. Wanneer u klaar bent met het wassen kunt u een microvezel doek of poetspapier (100% cellulose)  gebruiken om uw ruiten te drogen. 

   

  Reinigingsmiddelen kopen bij Glasmaterialen.nl

  Ook voor andere glasproducten en materialen ben je bij ons aan het juiste adres.Heb je nog vragen over het reinigen en beschermen van uw glas of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze site. Glasmaterialen zorgt voor de beste kwaliteit met goede service. Bij Glasmaterialen hebben we een breed assortiment. Zo zit er voor iedereen wat bij. Mocht je advies willen kan je altijd contact opnemen met onze experts.