• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Kroonband

  Kroonbanden worden voornamelijk gebruikt om duurzame afdichtingen te maken bij deuren en kozijnen. Op zoek naar kroonbanden? Glasmaterialen.nl is gespecialiseerd in het leveren van alle producten die nodig zijn om glas te zetten. Wij bieden dan ook een uitgebreid aanbod aan kroonbanden.

  Bekijk het volledige aanbod hieronder.

  Toont alle 11 resultaten

  Wat is een kroonband?

  Een kroonband is een zelfklevende afdichtingsband, die is gemaakt in een speciale geribbelde vorm. Deze vorm lijkt een beetje op de punten van een kroon. Dit is de reden dat het deze naam heeft gekregen. Kroonbanden zijn speciaal ontwikkeld voor droog beglazingssysteem (beglazen zonder kit) en fabrieks beglazing van geïsoleerde glas eenheden. Doordat het materiaal gemakkelijk in te drukken is, kan het gebruikt worden voor afdichtingen die een groot voeg verloop hebben. De geprofileerde band kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden.

  Waar zijn kroonbanden voor nodig?

  Een kroonband wordt gebruikt om duurzame afdichtingen te maken bij deuren en kozijnen, met name houten kozijnen (met of zonder glaslatten) en bij antiek glaswerk in ramen en deuren. In oude houten kozijnen en deuren wordt een goede afdichting gemaakt, zodat tocht niet binnen kan komen. Dit levert tevens een aanzienlijke energiebesparing en een beter binnenklimaat op. Naast dat een kroonband gebruikt wordt om een water- en luchtdichte afdichting te realiseren, kun je kroonbanden ook gebruiken om geluid van buitenaf buiten te houden. Deze zaken samen zorgen ervoor dat, wanneer er niet met kit wordt gewerkt, het plaatsen van een kroonband verschillende belangrijke voordelen kan opleveren.  

  Van welk materiaal wordt een kroonband gemaakt?

  De meeste kroonbanden op de markt worden gemaakt van EPDM sponsrubber. Dit is een zacht en flexibel materiaal met goede mechanische eigenschappen. Het sponsrubber heeft net als andere soorten sponsrubber een soort huid rondom het materiaal. Deze huid zorgt ervoor dat de kroonband lucht- en waterdicht is. De huid is ontstaan in het extrusieproces, dit proces maakt sponsrubber een geëxtrudeerd materiaal. Deze huid voorkomt tevens mosvorming op het materiaal. Daardoor kan EPDM sponsrubber goed gebruikt worden bij buitentoepassingen waar het in contact komt met water. 

  Een andere reden waarom de EPDM kroonband goed buiten gebruikt kan worden, is omdat het zeer goed bestand is tegen uv-straling en ozon dankzij de sterke weerbestendige eigenschappen van de grondstof EPDM. Tevens is EPDM een erg duurzaam en verouderingsbestendig materiaal. Daardoor gaat het materiaal bij zowel binnen- als buitengebruik lang mee. 

  Doorgaans worden kroonbanden geleverd met een zelfklevende zijde. De lijmlaag is voorzien van een wapening die dient om rek te voorkomen en om extra stevigheid te verzorgen. Als je vervolgens de kroonband op een schoon, vetvrij en droog oppervlak plakt, wordt er een stevige montage gerealiseerd.

  Hoe gebruik je een kroonband?

  De kroonband moet worden aangebracht op vlakke sponningen en glaslatten. Let bij het gebruik van losse strippen op een goede aansluiting in de hoeken. Het holle profiel kan doorlopend door de hoeken geplakt worden. De band dient gelijk met de dagkant geplakt te worden op schone, droge en vetvrije ondergronden. De profielen dienen bij het plaatsen van de ruit 25% gecomprimeerd te worden. Horizontaal beglazen is ideaal vanwege het gewicht van het glas.

  Kroonbanden kopen bij Glasmaterialen.nl

  Bij Glasmaterialen.nl hebben we een zeer groot assortiment producten voor glashandels, schildersbedrijven en vastgoedonderhoudsbedrijven. Ons aanbod kroonbanden is zeer uitgebreid en van de beste kwaliteit. Wij ondersteunen onze klanten op basis van jarenlange kennis en ervaring. Door onze persoonlijke aanpak en advies op maat wordt voor de klant de juiste keuze gemaakt. Heb je vragen over kroonbanden of ben je op zoek naar advies op maat? Neem gerust contact met ons op!