• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Let op: In week 32 zijn wij gesloten.

  Handschoenen

  Het werken in de glasindustrie gaat samen met het risico om (ernstige) snijwonden aan je lichaam op te lopen. Voornamelijk de handen, borst, buik en bovenbenen komen vaak met scherpe voorwerpen in aanraking en hiervoor biedt de reguliere werkkleding onvoldoende bescherming. Het dragen van snijbestendige werkkleding en handschoenen, die getest en gecertificeerd zijn conform de EN 388, is dan ook van essentieel belang. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment van snijbestendige handschoenen.  

  Bekijk het volledige aanbod hieronder.

  Resultaat 1–16 van de 47 resultaten wordt getoond

  Glas snijden & breken

  De meest voorkomende bewerkingstechniek is het breken en snijden van glas. Glas snijden kan handmatig, halfautomatisch of computergestuurd gebeuren. In de praktijk komen deze methodes allemaal voor. Snijolie wordt hier nagenoeg altijd bij gebruikt. Je past handmatig glas toe bij het snijden van kleinere hoeveelheden, ambachtelijke bewerking en verwerking van glas. Bij grotere hoeveelheden en opeenvolgende productie worden machines ingezet. Hierin kan nog een verdeling gemaakt worden tussen halfautomatische machines en computergestuurde machines. 

   

  Door middel van 2 stappen kun je gemakkelijk glas snijden en deze stappen staan hieronder: 

  Stap 1 = Trekken van een snijlijn

  Stap 2 = Breken van het glas langs de snijlijn

   

  Zowel handmatig als machinaal kan het glas bewerkt worden. Bij het machinaal bewerken van glas wordt altijd gebruik gemaakt van een breek lat. Je kan ook naast enkel glas gelamineerd glas (dubbel of meerlaags) snijden en breken. Het snijden van gelaagd glas wordt vaak machinaal gedaan. 

  Snijweerstand niveaus

  Op een schaal van A tot F in EN 388 worden snijbestendige werkhandschoenen geclassificeerd: 

  • Snijniveau A – voor het hanteren van kleine en scherpe voorwerpen, bestand tegen minstens 2 Newton
  • Snijniveau B – voor het hanteren van kleine en scherpe voorwerpen, bestand tegen minstens 5 Newton
  • Snijniveau C – voor extra bescherming tegen scherpe voorwerpen, bestand tegen minstens 10 Newton
  • Snijniveau D – hoog beschermingsniveau, dat is voor het hanteren van scherpe en zware voorwerpen, bestand tegen minstens 15 Newton.
  • Snijniveau E – hoog beschermingsniveau, dat is voor het hanteren van scherpe en zware voorwerpen, bestand tegen minsten 22 Newton.
  • Snijniveau F – hoog beschermingsniveau, dat is voor het hanteren van scherpe en zwarte voorwerpen, bestand tegen minstens 30 Newton.

  Risico’s bij het snijden en breken van glas

  Er zijn bij het snijden en breken van glas een aantal risico’s, dit zijn de meest voorkomende: 

  • Snijgevaar door handeling van glas;
  • Blootstelling aan gevaarlijke stoffen zoals snijolie;
  • Fysieke belasting door het tillen en dragen van zware glasplaten; 
  • Gehoorschade door blootstellen aan te hoge geluidsniveaus;
  • Beknelling van lichaamsdelen in machines of apparaten. 

  Oplossingen voor de risico’s

  Hieronder staan ook verschillende oplossingen voor de risico’s bij het snijden en breken van glas: 

  • Snijgevaar voorkomen door beschermende werkkleding te dragen;
  • Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen;
  • Veilig handmatig dragen en tillen;
  • Oordoppen dragen bij blootstelling aan te hoge geluidsniveaus;
  • Veilig werken met machines en apparaten.

   

  Het is erg belangrijk om goed beschermd te zijn doordat er in glasindustrie diverse bewerkingstechnieken worden gebruikt bij het snijden en breken van glas. Snijbestendige handschoenen hebben een synthetisch materiaal, waardoor je handen en polsen beschermd worden tegen scherpe voorwerpen. Zo kun jij veilig te werk gaan en voorkom je jezelf te verwonden. Bij Glasmaterialen.nl heb je keuze uit diverse snijbestendige handschoenen om snijgevaar tegen te gaan. Zo bieden we Maxiflex handschoenen en Maxicut handschoenen aan. 

  Maxiflex handschoenen

  Maxiflex handschoenen zijn uitermate geschikt voor precisiewerk. Het zijn luchtdoorlatende werkhandschoenen van zeer goede kwaliteit die je handen tijdens het werken met glas optimaal beschermen. De elastische pols van de handschoenen zorgt er bovendien voor dat ze goed aansluiten rond de arm. We hebben verschillende Maxiflex handschoenen in ons assortiment.

   

  Maxicut handschoenen

  Maxicut handschoenen zijn ontworpen als luchtdoorlatende handschoenen met snijweerstand en bieden een combinatie van snijbescherming, flexibiliteit, comfort en handvaardigheid voor een droge omgeving.

   

  Over Glasmaterialen.nl

  Al jaren is Glasmaterialen.nl de leverancier van een breed en hoogwaardig assortiment producten voor glashandels, schildersbedrijven en vastgoedonderhoudsbedrijven. Zo bieden wij ook breed assortiment snijbestendige handschoenen aan. Wij ondersteunen onze klanten graag op basis van jarenlange kennis en ervaring. Door onze persoonlijke aanpak en advies op maat wordt voor de klant de juiste keuze gemaakt. Ons handelen wordt altijd gekenmerkt door onze focus op een passende oplossing voor de klant.

  Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of behoefte aan advies over snijbestendige werkhandschoenen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen je graag verder!