• Persoonlijke aanpak en advies op maat
  • Breed en hoogwaardig assortiment

    PE-Banden

    Resultaat 97–112 van de 125 resultaten wordt getoond

    Hoe breng je PE-band aan?

    Een PE-band  is gemakkelijk aan te brengen. Let er wel op dat je het om het gehele glas aanbrengt. Zorg dat je zo’n 4 a 5 millimeter van de rand af zit. Zo kan je het daarna makkelijker afkitten. De kitvoeg die het meest wordt aanbevolen (aanbevolen door glasproducenten) is 24 kubieke mm, zo zorg je voor de beste ventilatie rondom je glas. Met een celband van 9 x 4 mm krijg je de beste ventilatie van het glas. Glasbanden van 2 en 3 mm dikte worden het meest gebruikt voor meer ondiepe sponningen.

     

    Dubbele beglazing

    Is het elke keer zo koud binnen en lopen de verwarmingskosten aardig op? Dan is dubbel glas de oplossing. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw. Door het goed te isoleren bespaar je veel geld en draag je een steentje bij voor het klimaat. Het isoleert veel beter dan enkel glas. Zo scheelt het verwarmingskosten en scheelt het in de zomer ook voor de koelte. Dubbel glas wordt aan de buitenkant van het enkel glas geplaatst. 

     

    Glasreiniger

    Als er net nieuw glas is geplaatst is het zeer belangrijk om het glas goed te onderhouden. Het zou namelijk zonde zijn als je glas beschadigt of vies wordt. Bij glas is het vaak snel te zien als het schoongemaakt moet worden, maar vaak heeft niemand er zin in om het te doen. Eigenlijk kan je er met een paar minuten klaar mee zijn als je de juiste spullen gebruikt. Zodra je dat niet doet kan het inderdaad een aardig klusje zijn. Zo moet je ook goed opletten dat je de juiste glasreiniger gebruikt die geen strepen of vette vegen achter laat. Ook is het belangrijk dat je kijkt waarvoor de glasreiniger bedoeld is. Zo kan het voor verschillend soort glas zijn. Je kan er ook voor kiezen om glasreiniger met een coating te gebruiken dan zorg je er gelijk voor dat het waterafstotend is en hoef je minder vaak je glas schoon te maken. Bij glasreinigers met een blauwe tint kan het zijn dat je een blauwe waas achterlaat op het glas. Dat is er lastig weer uit te krijgen dus daarom is het heel belangrijk dat je van te voren goed kijkt waarvoor het bedoeld is. 

     

    Afwerkzeep

    Afwerkzeep of terwijl kitzeep wordt gebruikt bij het netjes afwerken van het kitten. Afwerkzeep is een PH neutrale zeep. Ook is het fijn te gebruiken voor als je last hebt van een gevoelige huid, doordat de zeep neutraal is is het namelijk heel soft en krijg je geen last van plekjes. Met het kitzeep kan je afmessen en afkitten van alle soorten kitten zoals siliconen, pu en ms polymeren. Ook bij het afdichten van natuurstenen is de afwerkzeep zeker een aanrader. 

     

    Gereedschappen

    Het is belangrijk dat er voorzichtig met het glas wordt omgegaan. Het is heel breekbaar en zonde als het is beschadigd. Daarom is het gebruik van glas gereedschap niet te ontbreken. Zo werk je op een nette en veilige manier. Zeker met het snijden van het glas is het werken op een veilige manier heel belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een glas handschoen. De handschoen zit over de gehele arm, waardoor je goed bent beschermd. Ook heb je zo gereedschap voor de transport van het glas. Dan kan het veilig vervoerd worden. Elk gereedschap heeft een andere functie zo heb je bijvoorbeeld rolblokken, glaszuiger, transportwagen, transporthulp, handgereedschap, glassnijder, afstrijkspatels, ruitenlichters en ga zo maar door. Wel is het belangrijk dat je eerst goed uitzoekt waar je wat voor gebruikt. 

     

    Glaslijm

    Glaslijm is voor het vastlijmen van klein tot grote oppervlaktes. Glaslijm wordt ook wel uv lijm genoemd. Door de uv stralingen van buitenaf wordt de lijm gauw hard en heeft het dus een snelle werking. Glaslijm heeft als basis eigenschappen dat het waterdicht en afdichting is. Glaslijm is niet alleen geschikt voor het lijmen van glas en kristal onderling, maar ook glas op kristal en glas op metaal. 

     

    Voordelen van PE-band?

    Een PE-band is een perfecte oplossing voor windbelasting. Het zorgt er namelijk voor dat de druk die ontstaat wordt door wind van buitenaf, even wordt verdeeld waarmee de kans op het beschadigen van je raam veel kleiner wordt. Het is makkelijk te reinigen en je kan het goed gebruiken voor sneetjes, scheuren en chemische materialen. 

     

    Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen door te mailen naar info@glasmaterialen.nl of telefonisch contact op te nemen naar 0302027385. En vergeet ons niet in de gaten te houden op onze andere kanalen.