• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Beglazingsblokjes

  Resultaat 17–32 van de 175 resultaten wordt getoond

  Beglazingsblokjes behouden de haaksheid. Als een installatie correct is geïnstalleerd, functioneert het glas als een steun waardoor de vleugel rechthoekig blijft. Om die situatie te kunnen behouden, is het verstandig om tijdig de beglazingsblokjes te vervangen bij vervorming. 

  Beglazingsblokjes voorkomen het doorhangen van de vleugel. De vleugels van de ramen of deuren die haaks en correct geplaatst zijn, zullen naar verloop van tijd minder snel doorhangen. Daardoor zullen er geen aanpassingen nodig zijn en wordt slijtage van het beslag, vooral van de vergrendelpennen en scharnieren, voorkomen. 

  Beglazingsblokjes zijn uitstekende hulpmiddelen om het gewicht eerlijk te verdelen. Correct geplaatste beglazingsblokjes zorgen ervoor dat het gewicht goed is verdeeld. Dat vermindert ook de belasting op de scharnieren, waardoor ze langer zullen meegaan. 

  Correct geplaatste beglazingsblokjes zorgen voor een goede luchtstroom binnen de vleugel. Dat vermindert aanzienlijk de kans op condensatie of corrosie door opgeslagen vocht. 

  Goed gemonteerde ramen bereiken een maximale thermische efficiëntie, omdat ze contact tussen glas en kozijn voorkomen. Dit is met name van belang voor aluminium ramen.  En beglazingsblokjes voorkomen schade. Beglazingsblokjes van hoge kwaliteit voorkomen schade aan de randen van gelaste eenheden. De glas eenheid staat ook niet in het water aan de onderkant van de vleugel, waardoor er minder kans is op corrosie van de metalen afstandsblokken.

  Een ander voordeel van een correct beglaasd raam is dat de beveiliging wordt verbeterd. Wanneer sluit- en scharnierpunten goed zijn afgedicht, kan het profiel moeilijker worden gemanipuleerd met inbraakgereedschap. Dit maakt uw woning toch nog een stuk veiliger. 

  Soorten beglazingsblokjes

  Ondersteuningsblokjes: Deze blokjes zijn zo geproduceerd dat ze het gewicht eerlijk verdelen en belasting op deze manier verminderen. 

  Afstandsblokjes: Deze worden gebruikt om de juiste afstand te bewaren tussen de rand van het glas en de binnenkant van de vleugel sponning.

  Contactpunt blokjes: Deze beglazingsblokjes helpen de delen bij sluitpunten en scharnieren te versterken door de buigzaamheid van het profiel aanzienlijk te doen verminderen. 

  Glasbruggen: Glasbruggen zijn perfect in staat om te functioneren als ondersteuning of als afstandsblok. Ook maken glas bruggen luchtstroom ventilatie mogelijk. 

  Compensatie blokjes: De compensatie blokjes passen in specifieke profielen en vormen een gelijkmatige basis waarop volledige blokken kunnen worden geplaatst.

  Tunnelblokjes: Deze blokjes zijn aan de onderzijde voorzien van een tunnel die er voor zorgt dat het beglazingssysteem beter ontwaterd en ventileert. Naast beglazen kunnen de blokjes worden ingezet voor diverse stel toepassingen.

  Rasterblokjes: Rasterblokjes zijn resistent tegen randafdichtingen van dubbel glas en beglazingskitten. Het raster ontwerp aan de onderkant van de blokjes zorgen voor een hoog draagvermogen en goede verdeling van het gewicht. Door het geribbelde oppervlak worden piekbelastingen op snijkanten geminimaliseerd.

  Keggen: beglazingsblokjes die schuin aflopen. Deze vorm maakt ze zeer geschikt voor het stellen van ruiten, kozijnen, meubels en nog veel meer. Keggen worden veelal gebruikt voor het stellen van kozijnen en plaatsen van glas op een schuine dorpel.

  De beglazingsblokjes van Glasmaterialen.nl

  De voordelen die hiervoor zijn besproken, kunnen natuurlijk alleen behaald worden als je beglazingsblokjes gebruikt van de beste  kwaliteit. Door het gebruik van deze beglazingsblokjes wordt een levenslange positieve prestatie gerealiseerd. 

  In ons ruime assortiment glasmaterialen hebben we een groot scala aan producten die van toepassing zijn voor alles op het gebied van glas. Een groot onderdeel hiervan zijn de beglazingsblokje en het gereedschap om deze en de andere producten te installeren. 

  Glasmaterialen.nl is al jaren de leverancier van een breed en hoogwaardig assortiment producten voor alle soorten glashandels, schilders en vastgoedonderhoudsbedrijven. Ondersteuning van klanten vindt plaats op basis van jarenlange kennis en ervaring. Door onze persoonlijke aanpak en advies op maat wordt voor de klant de juiste keuze gemaakt. Ons handelen wordt altijd gekenmerkt door onze focus op een passende oplossing voor de klant. Voor vragen of meer informatie kun je ten alle tijden gerust contact met ons opnemen!