• Persoonlijke aanpak en advies op maat
 • Breed en hoogwaardig assortiment

  Algemene verwerkingsvoorschriften KOMO glaslatten

  Algemeen: Al onze glaslatten vallen onder de KOMO norm en zijn gegrond (BRL 0812).
  Houtsoort: Dark Red meranti.
  Houtzwaarte: min. 500 kg / m3 en hoger.
  Houtsortering: Spintvrij.
  Verfgrondering: 100 micron water gedragen Acryl verf opgebracht in 5 lagen om een optimale hechting te garanderen en hierdoor geschikt om zowel met vrijwel elk verfsysteem afgelakt te worden. Bij twijfel adviseren wij altijd eerst een test op te zetten ofwel overleg te plegen met uw verfleverancier.
  Uiterste termijn afwerking: Glaslatten en neuslatten worden door ons geleverd met een water gedragen grondverfsysteem van 100 micron laagdikte, en dienen binnen 3 maand na verwerking te zijn afgelakt. Glaslatten en neuslatten aangeleverd (samen met of in kozijn) op de bouwplaats moeten voorzien zijn van tenminste 100 micron laagdikte. Kopse kanten dienen voor verwerking behandeld te worden met een daarvoor geschikt product (bv kopse sealer). Ook spijker/schroef gaten dienen behandelt te worden om vochtindringing te voorkomen. Eventuele beschadigingen dienen direct hersteld te worden met een daarvoor geschikt vulmiddel en tot de oorspronkelijke laagdikte hersteld te worden.
  Afschilder advies: Glaslatten en neuslatten door ons voorzien van een water gedragen grondverfsysteem kunnen met vrijwel alle systemen op basis van alkydof acrylaatharsen of combinaties hiervan afgelakt worden. Bevestiging glaslatten en neuslatten: Bij bevestiging van de glaslatten en neuslatten dient men te voldoen aan de bevestigingsvoorschriften beschreven in katern 12 van de KVT ‘95. Bij neuslatten dient men voldoende beluchtingsruimte aan te houden conform katern 12 van de KVT ’95.
  Opslag: Glaslatten en neuslatten dienen opgeslagen te worden op een vlakke en droge ondergrond in een overdekt en goed geventileerde ruimte. Op het werk dient het product beschermd te worden tegen alle weersinvloeden.
  Transport: Transport van glaslatten en neuslatten dient zo te geschieden dat het product goed beschermt is tegen alle weersinvloeden. Ook dient tijdens het transport het product goed ondersteund te worden om vervormingen en beschadigingen te voorkomen.

   

  Glasmaterialen.nl levert aan glashandels, schildersbedrijven, vastgoed onderhoudsbedrijven, timmer- en kozijnenfabrieken en nog veel meer.

  Ben je op zoek naar beglazingsproducten om glas te zetten? Op onze website vind je alles op het gebied van glas zetten. Onze groothandel is gevestigd in het midden van het land. 

  Levering vindt snel en kosteloos plaats door heel Nederland. Het assortiment van Glasmaterialen.nl is uitgebreid en van hoogwaardige kwaliteit. Ben jij een professionele glaszetter en ben je op zoek naar materialen om het glas op de juiste manier te zetten? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste producten. Levering vindt direct plaats uit ons magazijn tegen een scherpe prijs. Mocht je nog vragen hebben: onze experts hebben uitgebreide kennis van de producten en denken graag met je mee.

  Ons assortiment bestaat onder andere uit glaslatten, beglazingsblokjes, gereedschappen, kitten, lijmen, kleding, PE-banden, reinigingsmiddelen en nog veel meer. Bekijk onze producten op onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Mocht je nog vragen hebben kun je ten alle tijden contact opnemen met één van onze experts.

  Ons team helpt je graag verder! Wij zijn zowel telefonisch als via mail bereikbaar.